• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024

مروری بر اخبار

عنابستانی: مؤسسهٔ آبادانی، در پیشرفت سبزوار بسیار مؤثر بوده و باید الگو قرار گیرد ممنوعیت عرضه و مصرف تخم مرغ فاقد نشانه‌گذاری در مراکز عرضه پاسپورت ایرانی در میان ۱۰ پاسپورت آخر جهان عنابستانی: هرگز در انتصابات دخالت نکرده‌ام، اما مشورت داده‌ام و می‌دهم معادلۀ انتخابات در سبزوار کندی بهسازی محور سبزوار – بردسکن در حوزه سبزوار مروری بر ارقام فساد چای دبش نصب ۳۷ پنل خورشیدی برای مددجویان کمیته امداد بردسکن گامی فراتر از انتقاد بردارید! تلاش برای عدم ادغام دانشگاههای پیام نور جوین و جغتای هشدار وزش باد و بارش باران برای ۴ شهرستان غرب خراسان اضافه وزن ۳۱ درصد دانش آموزان غرب خراسان ورود فاضلاب شهرک صنعتی کاشمر به سفره آب زیرزمینی اجرای روزانه حدود ۱۰۰۰ مترمربع آسفالت درسطح شهر سبزوار اجرای سه نمایش آیینی غرب خراسان در همایش ملی سربداران نگاهی به ویژگی های امرای سربداری مخالفت عنابستانی با ایجاد استان جدید در تهران پرمصرف بودن ۷۰ درصد مشترکان آب روستایی سبزوار انتشار کتاب خاطرات اولین امام جمعه سبزوار/ روایت عبدوس از تکوین انقلاب اسلامی در سبزوار نگاهی به برخی شهرهای مدعی استان شدن

سبزوار، شهری که مسیر تاریخ ایران را تغییر داد

  • کد خبر : 1711
  • 10 تیر 1401 - 3:26

✍ خبرگزاری میراث آریا متعلق به اخبار میراث فرهنگی ایران نوشت:

🔹سبزوار یکی از بزرگترین شهرهای شمال شرق کشور است که اقلیم های متفاوتی دارد و کوهستان، دشت و بیابان، آنرا در بر گرفته است. قیام سربداران در سبزوار، باعث شد تا دست قوم مغول بر این سرزمین کوتاه شود و مسیر تاریخ ایران را، این قیام تغییر داد

🔹بر اساس متون اقدم و اصح، سبزوار در دوره طاهریان، بخشی از بخش‌های دوازده گانه بیهق بوده است. در وجه تسمیه سبزوار آمده که سبزوار در اصل «ساسویه آباد» بوده است و گفته‌اند ابن ساسویه «یزد خسرو» بود که خسروشیر جوین خسرو آباد بیهق و خسروجرد را بنا کرده است. مردمان این را «سابزوار» نوشتند و گفتند «سبزوار».

🔹مرحوم حسن پیرنیا در کتاب ارزشمند «تاریخ ایران باستان»، سبزوار و جوین را جزو قلمرو «پارتیان» آورده که قبل از تشکیل دولت «اشکانیان» توسط پارت‌ها، جزو سرزمین خاصه آنها بوده است. آثار و شواهد باستانی بررسی شده در سبزوار، اهمیت این منطقه را تا مرحله استطاعت داشتن یکی از ۳ آتشکده بزرگ ایران زمین تایید کرده و آن بقایای یک چهار طاقی سنگی در کوههای ریوند سبزوار است که آتشکده «آذر برزین مهر» پنداشته شده است.

🔹سبزوار با قیام و مقاومتی که در برابر ایلخانان مغول داشت، تاریخ ساز شد و مردمان آن در اواخر سال ۷۳۶ هجری (سده هشتم خورشیدی)، قیام سربداران را شکل دادند. سربداران دست ایلخانان را از سبزوار کوتاه کردند و بیش از ۵۰ سال نه تنها بر سبزوار که به بخش عمده‌ای از شمال و شمال شرق ایران، حکومت کردند.

🔹نشانه‌های دیرپایی و شکوه و عظمت فرهنگ و تمدن شهر سبزوار، آثار و ابنیه محوطه‌های باستانی متعدد و متنوعی است که در سرتاسر این منطقه بر جای مانده و هر یک بیان کننده ارزش‌های دینی، فرهنگی دیار سربداران است. کهن ترین محوطه‌های باستانی سبزوار که بقایای آبادی‌های وسیع و معتبر را نشان می‌دهند، پیشینه‌ای از ۳ تا ۶ هزار سال دارند.

🔹از دوران تاریخی نیز، تاکنون حداقل یک مجموعه معماری متعلق به ساسانیان در ریوند سبزوار بر جای مانده است. اما عصر طلایی شکوفایی فرهنگ و تمدن این منطقه، قرون اولیه اسلام تا اواخر قرن هشتم هجری بوده که آثار و نشانه‌های آن دوران، در عرصه وسیع سبزوار شناسایی شده‌اند که شناخت آنها، از جایگاه والای سبزوار در عرصه فرهنگ و تمدن ایران زمین حکایت می‌کند.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰بزرگترین مجموعه خبری غرب خراسان

@asrsabzevar
🔹ارتباط با ما:
@asrsabzevar_admin
🔹آدرس ما در اینستاگرام:
https://instagram.com/_u/asr.sabzevar1

لینک کوتاه : https://asrsabzevar.ir/?p=1711

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.