• امروز : شنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 April - 2024

مروری بر اخبار

عنابستانی: مؤسسهٔ آبادانی، در پیشرفت سبزوار بسیار مؤثر بوده و باید الگو قرار گیرد ممنوعیت عرضه و مصرف تخم مرغ فاقد نشانه‌گذاری در مراکز عرضه پاسپورت ایرانی در میان ۱۰ پاسپورت آخر جهان عنابستانی: هرگز در انتصابات دخالت نکرده‌ام، اما مشورت داده‌ام و می‌دهم معادلۀ انتخابات در سبزوار کندی بهسازی محور سبزوار – بردسکن در حوزه سبزوار مروری بر ارقام فساد چای دبش نصب ۳۷ پنل خورشیدی برای مددجویان کمیته امداد بردسکن گامی فراتر از انتقاد بردارید! تلاش برای عدم ادغام دانشگاههای پیام نور جوین و جغتای هشدار وزش باد و بارش باران برای ۴ شهرستان غرب خراسان اضافه وزن ۳۱ درصد دانش آموزان غرب خراسان ورود فاضلاب شهرک صنعتی کاشمر به سفره آب زیرزمینی اجرای روزانه حدود ۱۰۰۰ مترمربع آسفالت درسطح شهر سبزوار اجرای سه نمایش آیینی غرب خراسان در همایش ملی سربداران نگاهی به ویژگی های امرای سربداری مخالفت عنابستانی با ایجاد استان جدید در تهران پرمصرف بودن ۷۰ درصد مشترکان آب روستایی سبزوار انتشار کتاب خاطرات اولین امام جمعه سبزوار/ روایت عبدوس از تکوین انقلاب اسلامی در سبزوار نگاهی به برخی شهرهای مدعی استان شدن

نگاهی به برخی شهرهای مدعی استان شدن

  • کد خبر : 3555
  • 20 آذر 1402 - 12:18

🗞 روزنامه اعتماد نوشت:

🔹«تشکیل استان تهران غربی در دستور کار قرار گرفته است.» این خبر دیروز و بلافاصله پس از پایان سفر رییس‌جمهور به شهرستان شهریار، روی خروجی بسیاری از سایت‌ها و خبرگزاری‌ها قرار گرفت. پیش از سفر ابراهیم رییسی به مناطق غربی استان تهران، ۷ آبان ماه نیز یکی از نمایندگان مجلس از بررسی طرحی در وزارت کشور تحت عنوان «تشکیل استان تهران غربی» خبر داده بود که بر اساس آن، پیشنهاد تشکیل استان جدید با ترکیبی از ۶ شهرستان و شهر موجود در استان تهران، ذیل آن گنجانده شده است.

🔹از زمان محمود احمدی‌نژاد بود که وعده تشکیل استان‌های تازه روی بورس قرار گرفت. رییس دولت‌های نهم و دهم، به هر استانی که سفر می‌کرد، وعده تشکیل استانی تازه را داده و توقعات عجیبی را در مناطق گوناگون شکل می‌داد. استان‌های البرز در این بازه زمانی تشکیل شدند. اما این پایان ماجرا نبود و نتیجه این رویکرد، ثبت درخواست ۳۶ استان در کشور در سایت وزارت کشور بود.

🔹درخواست برای تشکیل استان‌هایی چون فارس غربی (غرب استان فارس به مرکزیت کازرون)، استان سبزواران (جنوب غرب استان کرمان به مرکزیت جیرفت)، استان سربداران (غرب استان خراسان رضوی به مرکزیت سبزوار)، استان بینالود (مرکز استان خراسان رضوی به مرکزیت نیشابور) و…، برآمده از این نوع نگاه به تقسیمات کشوری است.

🔹در شرایطی که بسیاری از کارشناسان دولت سیزدهم را با عنوان دولت سوم احمدی‌نژاد معرفی می‌کنند، به نظر می‌رسد، رویکرد دولت‌های نهم و دهم در خصوص تغییر در تقسیمات کشور و تولد استان‌های تازه در دولت سیزدهم هم قرار است تکرار شود. در قوانین تقسیمات کشوری آمده است، «وزارت کشور بنا به ضرورت می‌تواند با تصویب هیات وزیران با ایجاد، انتزاع و الحاق روستاها، بخش‌ها یا شهرستان‌های مجاور، استان‌ها را تعدیل یا تشکیل نماید.»

🔹ماده ۹ قانون تقسیمات کشوری همچنین می‌گوید که استان جدید باید حداقل یک میلیون نفر جمعیت داشته باشد و مرکز استان یکی از شهرهای همان استان باشد که مناسب‌ترین کانون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، طبیعی و اجتماعی آن استان شناخته می‌شود. مرکز پژوهش‌های مجلس اما در فروردین ۱۴۰۱ اعلام کرد: «بهتر است مجلس تا زمان تصویب لایحه جامع تقسیمات کشوری، از هرگونه تغییر در تقسیمات کشوری اجتناب کند.»

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان

@asrsabzevar

لینک کوتاه : https://asrsabzevar.ir/?p=3555

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 8در انتظار بررسی : 8انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.