👤علی اصغر امانیان، معاون سازمان استان و مدیر جهاد کشاورزی سبزوار:
🔹زیره سبز به عنوان طلای سبز دیار سربداران، به دلیل کیفیت، مرغوبیت بالا و جایگاه ممتاز صادراتی، به برندی جهانی تبدیل شده است.
🔹۹۸ درصد زیره سبز کشور، در سبزوار تولید می شود که رشد کوتاه مدت و کمآببری، آنرا به عنوان محصولی ارزآور برای این خطه، معرفی کرده است.
🔹وجود کارخانجات زیره پاک کنی و عصاره گیری و نیز تاجران فعال در زمینه تولید و عرضه این محصول در سبزوار، سبب شده زیره سبز در اقتصاد منطقه سهم چشمگیری داشته باشد.
🔹سبزوار با دارا بودن ۲ کارخانه زیره پاک کنی و برند جهانی، فرایند خرید، سورت و بسته بندی این محصول را انجام داده و سالانه ۴ هزار تن زیره را، به خارج از کشور صادر می کند.
🔹۹۰ درصد زیره کشور، توسط کارخانه های سبزوار خریداری و صادر می شود. سبزوار شهری تجاری و بارانداز محصولاتی چون زیره و تخمه هندوانه در کشور بوده است.
🔹ایجاد ایستگاه تحقیقات زیره در سبزوار، از عوامل تاثیرگذار در برند کردن این محصول بوده و با راه اندازی واحد فرآوری زیره، زمینه فرآوری بخشی از این محصول، فراهم شده است.
🆔 @Asrsabzevar