👤 ناصر ضماند، مسئول کارگاه واحد فناور نانهای اروپایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار:
🔹نانهای خمیر تُرش که با استارتر خمیر تُرش و به روش سنتی یا کلاسیک تهیه میشوند، شامل نان راستیک، نان فوکاچیا، نان چیاباتا و نان خمیر تُرش -که همراه با اینکلوژنهای متنوع بوده و قابل سفارشیسازی هستند- و نانهای لایهای که بهنوعی نان شیرینی به حساب میآیند و مانند کروسان، گاتا و دنیش، جایگزین مناسبی برای شیرینیهای رایج محسوب میشوند.
🔹کارگاه واحد فناور نانهای اروپایی کار خود را از سال ۱۴۰۰ در مجموعه کارگاهی و آزمایشگاهی مجتمع دانشگاهی واحد سبزوار آغاز کرده است و در این کارگاه، انواع نانهای اروپایی در دستهبندیهای ذکرشده، تولید و در دسترس عموم قرار میگیرد. استفاده نکردن از جوش شیرین، یکی از مزایای استفاده از نانهای اروپایی است.
🔹در روش آمادهسازی این نانها، بهجای عملآمدن با روش شیمیایی (تجزیه جوش شیرین در مخلوط) ورآمدن به وسیله مخمر و در فرآیندی بیولوژیکی انجام میشود. با توجه به مراحل آمادهسازی و طبخ نانهای اروپایی که بهطور معمول دو روز به طول میانجامد، مواد مضر آرد گندم کاهش یافته و همزمان مواد مفید آلی تولید می شود.
🔹این موضوع در نهایت موجب هضم و جذب آسانتر آن در دستگاه گوارش انسان میشود. قیمت تمامشده نانهای اروپایی در مقایسه با نانهای صنعتی رایج بازار، قدری بیشتر است، ولی اگر جامعه به سلامت خود و سرمایهگذاری روی آن اهمیت دهد، مشتاقانه حاضر به هزینهکردن برای سلامت خود بهعنوان مهمترین ابزاری که برای شادابی و زندگی بهتر در دسترس دارد، خواهد شد.
🔹آگاهسازی جامعه نسبت به مضرات نانهای رایج بازار و مزایای نانهای حجیم اروپایی، از مهمترین دغدغههای این حوزه است و در صورت حمایت و سرمایه گذاری مناسب، قابل جایگزینی با نانهای مضر مصرفی خانوادههاست. این واحد دانشگاهی برای انتقال تجربیات، برگزاری ورکشاپهای آموزشی، چاپ و توزیع بروشورهای مختلف برای تنویر افکار عمومی و معرفی بهتر محصولات خود، آمادگی دارد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان
@asrsabzevar