• امروز : پنج شنبه - ۲۹ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 September - 2024

مروری بر اخبار

عنابستانی: مؤسسهٔ آبادانی، در پیشرفت سبزوار بسیار مؤثر بوده و باید الگو قرار گیرد ممنوعیت عرضه و مصرف تخم مرغ فاقد نشانه‌گذاری در مراکز عرضه پاسپورت ایرانی در میان ۱۰ پاسپورت آخر جهان عنابستانی: هرگز در انتصابات دخالت نکرده‌ام، اما مشورت داده‌ام و می‌دهم معادلۀ انتخابات در سبزوار کندی بهسازی محور سبزوار – بردسکن در حوزه سبزوار مروری بر ارقام فساد چای دبش نصب ۳۷ پنل خورشیدی برای مددجویان کمیته امداد بردسکن گامی فراتر از انتقاد بردارید! تلاش برای عدم ادغام دانشگاههای پیام نور جوین و جغتای هشدار وزش باد و بارش باران برای ۴ شهرستان غرب خراسان اضافه وزن ۳۱ درصد دانش آموزان غرب خراسان ورود فاضلاب شهرک صنعتی کاشمر به سفره آب زیرزمینی اجرای روزانه حدود ۱۰۰۰ مترمربع آسفالت درسطح شهر سبزوار اجرای سه نمایش آیینی غرب خراسان در همایش ملی سربداران نگاهی به ویژگی های امرای سربداری مخالفت عنابستانی با ایجاد استان جدید در تهران پرمصرف بودن ۷۰ درصد مشترکان آب روستایی سبزوار انتشار کتاب خاطرات اولین امام جمعه سبزوار/ روایت عبدوس از تکوین انقلاب اسلامی در سبزوار نگاهی به برخی شهرهای مدعی استان شدن

گزارش بیماری سالک نوع شهری در سبزوار

  • کد خبر : 3290
  • 03 تیر 1402 - 16:17

👤 محمدرضا شیرزادی، رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت:

🔹دو نوع سالک شهری و روستایی وجود دارد. سالک نوع شهری در شهرهای کوچک و بزرگ به خصوص در مناطقی از شهرها که زباله‌ها و نخاله‌ها تجمع دارند، بروز می‌کند. به دلیل نبودن ترشحات در سالک شهری، به آن نوع خشک می‌گویند.

🔹این بیماری از فرد مبتلا به وسیله پشه خاکی به فرد سالم، منتقل می‌شود. گاهی نیز سگ مبتلا به عنوان مخزن سالک شهری مطرح می‌شود. در سالک شهری پس از ۲ تا ۸ ماه از گزش پشه خاکی آلوده، برجستگی کوچک سرخ رنگی در محل گزش ظاهر می‌شود.

🔹پس از گذشت ۲ تا ۳ ماه، ضایعه برجسته و نسبتاً سفت می‌شود و کم‌کم در روی آن فرورفتگی ایجاد شده و به تدریج ضایعه به صورت زخمی باز درمی‌آید که حاشیه برجسته و مشخص دارد.

🔹سالک نوع شهری در شهرهای مشهد، کرمان و بم شایع است، ولی از شهرهای شیراز، سبزوار، نیشابور، یزد و قم هم گزارش شده است و ممکن است در هر منطقه شهری دیگر هم، اتفاق افتد.

🔹به دلیل وجود ترشح در سالک نوع روستایی، به آن نوع مرطوب گفته می‌شود. در سالک نوع روستایی، انگل بیماری توسط پشه خاکی از موش‌های صحرایی به انسان، منتقل می‌شود.

🔹معمولا حدود دو ماه پس از گزش پشه خاکی، ضایعه به صورت جوش ظاهر شده و سپس زخمی و به سرعت بزرگ می‌شود. لبه‌های زخم نیز، معمولاً برجسته و زخم دارای ترشح است.

🔹سالک نوع روستایی، در همه استان‌های کشور به جز استان‌های شمالی و شمال غربی، وجود دارد و اقامت و یا سابقه مسافرت بخصوص به مناطق روستایی استان‌های آلوده، به تشخیص بیماری کمک می‌کند.

🔹سالک نوع روستایی در استان‌های اصفهان، فارس، خوزستان، کرمان، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، بوشهر، هرمزگان، سمنان، سیستان و بلوچستان، یزد، ایلام و…، وجود دارد.

🔹موارد سالک در کشور ما، به شکل جدی رو به کاهش است. با توجه به اقداماتی که در کشور انجام شده است، سال قبل ۱۲ هزار و ۹۱۱ مورد مبتلا به سالک داشتیم. البته بیماری سالک همچنان در ۱۹ استان کشور، آندمیک است.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔰به روز ترین مجموعه خبری غرب خراسان

@asrsabzevar

لینک کوتاه : https://asrsabzevar.ir/?p=3290

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها